Forró Sándor

Értékelés 4.00 az 5-ből, 1 értékelés alapján
(1 vásárlói értékelés)

Kategória:

Leírás

Forró Sándor (1911. – 1965. március 18. Budapest)

Vívómester, világbajnok vívók nevelője és edzője.

1911-ben született, 1933-35 között végezte a legendás SPOTI vívómester képzőt, kezdetben segédoktató volt, majd vívómester.

Neves és névtelen versenyzők sorát nevelte, szorgalmas, lelkiismeretes, kiváló pedagógia készséggel és hatalmas munkabírással megáldott, visszafogott és halkszavú ember volt, legnevesebb tanítványai, mint Kovács Attila, Kovács Tamás és Meszéna Miklós – valamennyien világbajnok kardvívók – mind azt vallották, hogy második apaként szerették, mindent tőle tanultak.

Naponta 2 doboz cigarettát elszívott, 4-5 feketét ivott, a versenyek szüneteiben pedig jó barátaival, Szűts Jánossal és Vass Imrével ultizott. A vívás volt az élete. 1965. március 18-án délelőtt a Vasas Pasaréti úti termében edzést tartott, amikor rosszul lett és nemsokára meghalt. 53 éves volt…

Temetésén, március 25-én a Rákoskeresztúri temetőben több száz vívó búcsúztatta. Emlékét évtizedekig emlékverseny is őrizte. Sajnos élő rokonai nincsenek.

Köszönet Kovács Tamásnak az emlékek felidézéséért.

Forró Sándor termékről 1 értékelés

  1. Értékelés: 4 / 5

    Nagy Zoltán

    Az élő „rokonai” nincsenek: tévedés. Egyetlen felesége, Forró Sándorné Magyar Etelka édesnagyanyám volt, Forró Sándor a nevelőnagyapám, édesapám mostohaapja, de mindig édesfiaként viselkedett vele.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük